Pohár Českého svazu Taekwondo ITF

18.02.2016 13:05

   Pohár Českého svazu Taekwon-do ITF 2016 Nymburk

   Třebíčský oddíl  bojového umění Taekwon-do ITFKoguryo se ve dnech 13. - 14.2. 2016 zúčastnil Poháru Českého svazu Taekwondo ITF v Nymburku. Na soutěži závodilo bezmála 300 závodníků. Naši bojovníci se zde ale přesto neztratili. Oddíl vyslal tyto závodníky: Vojtěch Čech (8.kup), Filip Matoušek (8.kup), Karolína Novotná (8.kup), Jan Macek (8.kup), Pavel Vobůrka (6.kup), Martin Matoušek (4.kup), Petr Fibingr (3.kup), Jiří Matoušek (I.DAN), Vojtěch Fiala (I.DAN), Tomáš Sotolář (I.DAN), Pavel Zejda (I.DAN) a coach Rudolf Matoušek (II.DAN).
 
     Na závodech se soutěžilo v disciplínách Tul (technické sestavy) a matsogi (sportovní boj). Vždy ve skupině bojoval každý s každým, tudíž měl každý více startů. Jako první byly na řadě technické sestavy. 
 
    V kategorii  "Tul Žáci 8.kup"obsadil Vojta Čech. 1.místo a Filip Matoušek 2.místo. Ostatní zádodníci měli v sestavách smůlu, kterou ale na konci prolomil Pavel Zejda. a obsadil 3.místo v kategorii "Tul Senioři I.DAN". 
 
    Odpoledne přišly na řadu sportovní boje. Vdisciplíně sportovní boj (korejsky matsogi) mohou startovat pouze držitelé 6.kupu (modrý pásek) a vyššího. Jako první vybojoval stříbrnou medaili Martin Matoušek v kategorii "Matsogi Žáci B -44kg". Další stříbrnou medaili získal Petr Fibingr v kategorii "Matsogi Senioři B -85kg". V kategorii "Matsogi seinoři A -78kg" startoval Jiří Matoušek (reprezentatnt ČR), který obsadil 1.místo a Tomáš Sotolář (reprezentatnt ČR) skončil těsně za ním na 2.místě. Poslední náš závodník Vojtěch Fiala si v nejtěžší váhové kategorii "Matsogi senioři A 85kg+" vybojoval a plně zasloužil 1.místo.
 
  Těmito výkony obsadil náš oddíl Taekwon-do v konkurenci 24 dalších škol Taekwon-Do krásné 6 místo, za které všem závodníkům gratulujeme.
    Na těchto závodech nabrali naši závodníci spoustu zkušeností a pro další si pojedou už za měsíc opět do Nymburka na CZECH OPEN 2016.
 
DRŽTE JIM PALCE!