MS v Taekwondo 2015 Bulharsko

02.09.2015 10:51

Mistrovství Světa 2015 v Taekwon-do ITF, Plovdiv, Bulharsko

 

Ve dnech 24-30.8.2015 proběhlo v Bulharsku mistrovství Světa v bojovém umění Taekwon-do. Letošního 19 mistrovství se zúčastnili také dva členové Třebíčského oddílu Taekwon-do a to Vojtěch Fiala a Tomáš Sotolář. Oba dva se zúčastnili letošního mistrovství Evropy a na základě svých výkonů byli nominováni i na tuto vrcholnou soutěž. T. Sotolář soutěžil v disciplíně sportovní boj ve váze nad 85 kg a nadále byl členem seniorského týmu. V. Fiala reprezentoval v disciplíně sportovní boj v kategorii do 85 kg. Reprezentační tým, jehož členem byl i T. Sotolář získal na tomto MS v disciplíně technické sestavy krásnou bronzovou medaili. V individuální disciplíně sportovní boj T. Sotolář vyhrál svůj první zápas s Uganďanem, ale následně byl bohužel poražen borcem z Anglie. Stejný osud potkal i V. Fialu, který po vítězství nad Tádžikistáncem těsně podlehl Řekovi. V týmových bojích T. Sotolář podal skvělý výkon, když porazil čínského závodníka a následně i borce z Peru. Národní tým ale nakonec podlehl týmu z Uzbekistánu těsně pod stupni vítězů.

Český národní tým mužů a žen se se stal mistrem světa v disciplíně speciální přerážení nohou ve výskoku a s celkovým ziskem dvě zlaté, dvě stříbrné a osm bronzových skončila ČR v celkovém hodnocení států na pěkném šestém místě. Nejvíce medailí a nejlepším týmem MS se stala kolébka tohoto umění a to Korea.

Gratulujeme třebíčským mužům za reprezentaci a doufáme, že se jim podaří nominovat se na příští mistrovství světa, které proběhne za dva roky v Severní Koreji.