MČR 2015 Nymburk

20.11.2015 12:25

Ve dnech 13-15. listopadu 2015 proběhlo v Nymburku mistrovství České republiky v bojovém umění Taekwon-do ITF. Na této vrcholné akci sezony soutěžilo přes 400 závodníků z většiny českých škol. Třebíčský oddíl na této soutěži reprezentovali Alžběta Adámková, Jiří Matoušek, Martin Matoušek, Michal Kobylarz, Patrik Mikeš, Pavel Zejda, Tomáš Sotolář a Vojtěch Fiala. Koučem výpravy byl Rudolf Matoušek a rozhodčím Pavel Mašek.

 

První soutěžní den patřil žákům a seniorům. Žák Martin Matoušek se bohužel na medailovou pozici neprobojoval a skončil v silně obsazeném sportovním boji do 44 kg před branami čtvrtfinále. V seniorech s přehledem zvítězil Vojtěch Fiala v nejtěžší kategorii ve sportovním boji a přidal i stříbro ze silového přerážení. Tomáš Sotolář ve sportovním boji do 78 kg získal bronz. Posledním třebíčským úspěchem tohoto dne byl zisk stříbrné medaile ve sportovním boji týmů (Fiala, Kobylarz, Sotolář, Matoušek, Mikeš, Zejda). 

 

V neděli měla Třebíč jen jedno želízko v ohni a to Alžbětu Adámkovou v soutěži juniorů. Tato svou šanci nepromarnila a ve sportovním boji juniorek do 52 kg získala zlatou medaili. 

 

V prosinci ještě čeká třebíčské seniory zápas Moravské ligy Taekwon-do ITF ve sportovním boji v Karviné. Tato akce zakončí letošní soutěžní sezonu. 

 

Děkujeme všem závodníkům za reprezentaci Třebíče a přejeme jim hodně úspěchů do příštího roku a to nejen na sportovním poli.