Czech Open 2016

09.04.2016 11:52

V sobotu dne 19.3.2016 odjel  Třebíčský oddíl Koguryo  na tradiční závody v bojovém umění Taekwon-do ITF a to CZECH OPEN 2016.  Na tuto soutěž nakonec přijelo přes 400 závodníků. Závody byly rozděleny do dvou soutěžních dnů, kdy sobota patřila hlavně žákovské kategorii.  V této kategorii za oddíl soutěžili Vojtěch Čech a Václav Cícha a to v technických sestavách. Vojtovi Čechovi se povedlo obsadit 3. Místo.

Sobotní odpoledne dále pokračovalo technickými sestavami a to v kategorii juniorů a seniorů. Za juniory startovali: Pavel Vobůrka, Lukáš Stručovský, Karolína Novotná a Alžběta Adámková. Bohužel se nikomu nepodařilo dosáhnout na stupně vítězů. V seniorské kategorii sestav soutěžili: Tomáš Sotolář, Jaroslav Mašek a Jiří Matoušek, kdy poslednímu jmenovanému se podařilo obsadit 3. místo. V sobotu večer na řadu přišlo silové přerážení, kdy Pavel Vobůrkazaslouženě zvítězil v juniorské kategorii skupiny B. Petr Fibingr v seniorech skupiny B obsadil 2. místo.

Nedělní ráno začali “senioři A“ a to pokračováním silového přerážením, kde se na prvním místě umístil Vojtěch Fiala a na druhém Tomáš Sotolář. Na řadu přišly sportovní boje, na které jsme se těšili nejvíce. Alžběta Adámková nedala ve své váhové kategorii nikomu šanci a zvítězila v kategorii “juniorky B do 52kg“. Další úspěch zaznamenal Lukáš Stručovský, když ve své kategorii “junioři B do 57 kg“ obsadil 3. místo. Petr Fibingr  se probojoval až na 3. místo v kategorii “senioři B do 78 kg“. V kategorii “senioři A nad 85kg“ se ve finále utkali Vojtěch Fiala a Jaroslav Mašek. Vojtěch Fiala nakonec po vyrovnaném boji v tomto duelu zvítězil.  Jiří Matoušek a Tomáš Sotolář zápasili v silně obsazené kategorii “senioři A do 78kg“, ve které se prosadil pouze Jiří Matoušek a získal bronzovou medaili.

Velká gratulace patří Vojtěchu Fialovi, kterému se podařilo se svými dvěma zlatými medailemi získat pohár za nejúspěšnějšího závodníka v kategorii “senioři A“.

Oddíl Koguryo se umístil na 9.místě (z celkově 40 oddílů) s celkovým ziskem 12 medailí: 4 – 3 – 5.