Zimní soustředění v Heralticích - MORTAL KOMBAT - Na život a na smrt

26.01.2016 12:39

Ve dnech 22.1. - 24.1.2016 jsme se sešli v Heralticích na zimním soustředění. Byla to naše první oddílová akce v roce 2016. A i přes ukrutný páteční mráz a sobotní (krásné) chumelení se sešlo 27 členů a přátel školy. Na soustředění jsme se snažili zaměřit hlavně na otužování úderových a blokovacích ploch a na kopy, převážně na kop yop chagi. Na každém tréninku bylo úkolem kopnout minimálně 50 kopů.

    Páteční první a zároveň jediný trénink byl ve znamení výběhu, sebeobrany a otužování úderových a blokovacích ploch. Po tréninku jsme si dali večeři a hráli společenské hry. A na závěr večera přišla na řadu sauna :-)

    V sobotu jsme začali hned z rána, tedy v 1:00. Byl to trénink pouze pro starší a cvičil se boj ve tmě, otužování ploch, trochu toho posilování. Trénink uzavřela hra, při které jsme se bavili a hráli až do 2:30. Poté se šlo už spát. Ráno po budíčku jsme se protáhli na rozcvičce a doplnili energii na snídani. Druhý sobotní trénink se plnily cviky do tréninkových deníků a to kliky, leh sedy a dřepy. Po cvičení jsme se šli odreagovat fotbálkem. Následoval oběd a polední klid. Poté byly na řadě jednotlivé techniky, technické sestavy (tul) a nácvik na sportovní boj (matsogi). Po svačině a malém odpočinku jsme šli na další trénink, ve kterém mělo hlavní slovo posilování, oblíbené otužování ploch a útočné techniky do odražečů - maximální silou. Poslední sobotní trénink jsme se zaměřili na reálnou sebeobranu. Učili jsme se, jak se bránit v sedících pozicích jako třeba u stolu, na sedačce.... Zahnali jsme hlad na večeři a zbytek večera patřil společenským hrám, kytaře a sauně.

    Neděle byla posledním dnem našeho soustředění a tak byl už jen jeden trénink, kde jsme sprintovali, opět otužovali plochy a nakonec přišlo stavění sněhuláků :-). Po obědě jsme po sobě vše uklidili a rozjeli se k domovům.

Na soustředění jsme si to moc užili a už se těšíme na další, které nás čeká v květnu !!